HISTORIA

Jag heter Jone och fick hjälp när jag behövde det. Nu vill jag tillsammans med er hjälpa andra! Min tuffa barndom, med bland annat boende i flertalet fosterhem, ligger till grund för Insamlingsstiftelsen Jonsters Charity. Vissa kanske funderar över just namnet Jonsters, förklaringen är enkel, jag kallades för Jonsters i mina unga år.

Redan som 8-åring gjorde jag min första välgörenhetsinsats. Jag sålde teckningar för 1 krona styck till grannar och släkt. Rädda Barnen fick 87 kronor och jag fick en fin bild och text i den lokala tidningen. Tio år senare cyklade jag Skottland runt för Brittiska Cancerfonden, så när jag hösten 2009 anordnade min första golftävling var tanken redan att jag verkligen skulle vilja göra riktigt stor skillnad!

Jonsters Charity´s första golftävling var en liten privat tillställning för ett gäng herrar men idag är det en öppen och stor amatörtävling som genomförs till förmån för stiftelsen och vars målsättning är att vara regionens mest eftertraktade. Golftävlingen är det främsta skyltfönstret för de företag som är partners till stiftelsen. Innan stiftelsen var på plats i augusti 2011 genomfördes inom ramen för välgörenhetskonceptet Jonsters Charity golftävlingar under 2010 och våren 2011 där totalt ca 400 000 kr samlades in till stiftelsen Min Stora Dag. Sedan dessa har årligen golftävlingen växt och samlat in drygt en halv miljon kronor varje år.

Sedan starten i augusti 2011 har stiftelsen utvecklats i en mycket positiv riktning. Vi har kunnat donera stora summor till Helsingborgs lasarett för upprustning av rum, årligen får 5-7 åttondeklassare åka på språkresa och genom Aktiv med Jonsters Charity får hitills 500 ett stort antal barn och ungdomar möjlighet att bedriva sin favoritsysselsättning. Varje jul samlar stiftelsen dessutom in uppemot 2 000 julklappar till barn som annars inte hade fått en julklapp. Vi kommer såklart att utvecklas vidare och göra ännu större skillnad!

Visst finns det ett stort behov av hjälp i hela världen, men vi känner att vi inte får glömma dem som finns här hemma! Tusen tack till er alla som vill vara med på vår resa och förbättra tillvaron för många barn och ungdomar!

/Jone Sølvik, grundare av Jonsters Charity